header

Stuurgroep van de cluster Utrechtse Heuvelrug

Feest van de Geest Utrechtse Heuvelrug!

We zijn op weg naar Hemelvaart en Pinksteren en dat wordt voor de Utrechtse Heuvelrug iets bijzonders. Als u door de dorpen Maarn, Maarsbergen, Amerongen, Leersum, Doorn en Driebergen wandelt, fietst of rijdt, dan ziet u rond Hemelvaart en Pinksteren heel veel rood. Rode billboards langs de kant van de weg, rode vlaggen bij veel kerken, rode pijlposters in de buurt van de kerkdeuren, rode affiches bij sommige winkels. Er zijn rode folders en fietsroutes verkrijgbaar in de kerken en duizenden rode flyers verspreid over campings, VVV's en bibiotheken. Rood is de kleur van Pinksteren, het Feest van de Geest.
Het is geweldig dat zeventien kunstenaars uit deze regio zich hebben laten inspireren door het Pinksterverhaal om een nieuw kunstwerk te maken. Vijftien kerkgebouwen op de Utrechtse Heuvelrug zijn van 29 mei t/m 1 juni (Hemelvaart) en van 6 t/m 9 juni (Pinksteren) van 13.00-17.00 uur open, want in elk kerkgebouw staat, hangt of ligt zo'n nieuw kunstwerk. Bovendien zijn er in het kerkgebouw nóg vier of vijf kunstwerken van dezelfde kunstenaar te bekijken. Het Pinksterkunstwerk speelt natuurlijk ook een rol in de Pinksterviering in het betreffende kerkgebouw op zondagmorgen 8 juni.
Wat ook zeer de moeite waard is, is de film 'Winst uit de crisis' die in de meeste opengestelde kerkgebouwen doorgaand vertoond wordt. In deze film vertellen zes bewoners van de Utrechtse Heuvelrug hoe ze de G/geestkracht hebben gevonden om een

Regio's

Groningen / Noord Drenthe

Midden Drenthe

Overijssel en ZW Drenthe

Utrechtse Heuvelrug

Groene Hart (Zuid Holland)

Zoetermeer

Van Rotte, IJssel tot Lek

Voorne-Putten

Groningen
Als u hier klikt ziet u informatie over openingstijden en de sponsoren

Klik hier voor de trailer van de film "Winst uit de crisis", die met het Feest van de Geest getoond zal worden.

Feestrede

Tijdens de opening hield ds. Simon Dingemanse een feestelijke rede. Klik hier om die te kunnen lezen

moeilijke periode in hun leven door te komen.
Op woensdagavond 28 mei, aanvang 20.00 uur, is de grote openingsbijeenkomst in de Maartenskerk te Doorn. Met muziek, visuele presentaties en feestelijke toespraken luiden we dit prachtige evenement in. Natuurlijk bent u welkom om daarbij te zijn.
Laat de Pinkstergeest extra door je heen waaien en stap op de fiets als het mooi weer is om langs de opengestelde kerken te gaan! In de kerkgebouwen zijn ook fietsroutes te vinden door de mooie natuur van dorp tot dorp. Natuurlijk kunt u ook met de auto rondrijden. Wij hopen op veel toeloop van kerkgangers, dorpelingen en toeristen. Daarom: zegt het voort!

Openingstijden

De openingstijden in de regio Utrechtse Heuvelrug zijn van 13.00 - 17.00 uur. Aanvang een uur later dan de landelijke openingstijden!

 

Met Pinksteren krijgen mensen nieuwe adem, ze ademen op...
In een crisis (of daarna) kan er iets nieuws ontstaan (denk aan: na verlies-, vlucht-, oorlogservaring enz.) waardoor mensen tot dingen komen, waarvan ze nooit hadden gedacht het ooit te kunnen of is er iets veranderd in hun leven waardoor je zelfs kunt spreken over : winst uit de crisis!
Deze film laat zien dat een crisis niet het einde van je leven hoeft te betekenen, maar zelfs winst kan geven. En dat willen we graag met u delen!

 

En hier kunt u een krantenartikel lezen over de film van Arja van de Pol

contact:
Stichting Feest van de Geest
email: info@feestvandegeest.nl


 • Openingstijden
 • Wie zijn de contactpersonen?
 • Disclaimer


 • QR-code
 • Websitebeheer • Openingstijden

  Landelijk zijn de data van het Feest van de Geest als volgt vastgesteld:

  - donderdag 29 mei tot en met zondag 1 juni 2014
  - vrijdag 6 juni tot en met Pinkstermaandag 9 juni 2014

  De openingstijden van de kerken voor de bezichtiging van de kunst zijn van 12.00 tot 17.00 uur met uitzondering van de tijden, waarin kerkdiensten plaats vinden.

  De organisatie is in handen van een aantal clusters in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland. Hieronder vindt u de emailadressen van de contactpersonen. Voor informatie kunt u contact opnemen met hen.
  - Groningen en Noord Drenthe,

  - Midden Drenthe,

  - Overijssel/ZW-Drenthe,

  - Utrechtse Heuvelrug,

  - Groene Hart (Zuid Holland)
   

  - Zoetermeer
   

  - Van Rotte, IJssel tot Lek,


  - Voorne-Putten

  Albert Waarsing

  Geke Koets

  Marjan van Hal

  Simon J. Dingemanse

  Dick Knetsch
  J. de Rijke

  Dick Sonneveld
  Charlotte Kremer

  Dik Braam
  Corinne Groenendijk

  Rein Brand
  Ineke Zuurmond

  email: a_waarsing@hotmail.com

  email: hengkoets@hetnet.nl

  email: mwvanhal@xs4all.nl

  email: simondingemanse@gmail.com

  email: fvdggroenehart@outlook.com
   

  email: daj.sonneveld@gmail.com
  email: charlottekremer@hetnet.nl

  email: dikbraam@live.nl
  email: crgroenendijk@hetnet.nl

  email: rein.brand@kpnplanet.nl
  email: izuurmond@kpnmail.nl

  Disclaimer

  Hoewel bij de samenstelling en het onderhouden van de inhoud van deze site wordt getracht zorgvuldig met de informatie om te gaan, bestaat de mogelijkheid, dat informatie onvolledig en/of verouderd is. De Stichting Feest van de Geest i.o. en diens medewerkers/vrijwilligers zijn niet aansprakelijk voor gevolgen en/of schade als gevolg van onjuiste of verouderde informatie, en ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites, waarnaar via deze site is doorgelinkt.
  De QR-code kunt u gebruiken in allerlei documentatie als verwijzing naar onze website

  Het basisontwerp van de website is gemaakt door Meinte Miedema te Stadskanaal.
  De toepassingen voor de website "Feest van de Geest" zijn gemaakt door Gert Smith. Voor het bijhouden van de website kunt u de informatie naar laatstgenoemde toesturen per email info@feestvandegeest.nl