De Rank Montfoort

 

Over De Rank Montfoort

Het kerkgebouw De Rank van de Protestantse Gemeente Montfoort is gebouwd in 1975 met geld grotendeels bijeengebracht door de gemeente. Ook de bouw werd voor een groot deel door gemeenteleden gedaan om zo de kosten te drukken, onder leiding van aannemersbedrijf Kamper.

Het gebouw staat in een oude boomgaard die grensde aan de toenmalige pastorie. Ook het ontwerp werd door gemeenteleden gemaakt, namelijk de gebroeders Snieder.

Het gebouw ligt centraal in Montfoort en grenst aan de oostkant aan de Provincialeweg en aan de westkant aan het Kleine Bospad, een fietspad, met aangrenzend parkeerplaatsen.

Aan de buitenkant kenmerkt het gebouw zich door het “tentdak” dat uiteraard ook aan de binnenzijde zichtbaar is. De rechterkant van de kerkzaal is van glas waardoor er een mooie lichtinval is.

Een gedeelte van de stoelen staat in een verdiept gedeelte en de kerk biedt in totaal plaats aan zo’n 235 personen. Het liturgisch centrum staat op normale hoogte met daarnaast  een mechanisch pijporgel van de gebr. Van Vulpen uit Utrecht.

In 1981 is het kerkgebouw nog een stukje uitgebreid om ruimte te creëren voor een jeugdruimte.

 

Montfoort De Rank
Contactgegevens
Hier exposeert