Geboorte Johannes de Doper Montfoort

 

Over Geboorte Johannes de Doper Montfoort

De RK kerk in Montfoort is toegewijd aan ‘de Geboorte van Johannes de Doper’.  De uitstraling van de inrichting van deze kerk is eigentijds met behoud van veel authentieke elementen. De huidige inrichting dateert na een grondige renovatie uit het jaar 2009. Door een slimme herinrichting van deze kerk, zoals het inbrengen van glazen wanden, werd de kerk enigszins verkleind en werden ondersteunende functionaliteiten binnen het kerkgebouw gepositioneerd. De oude sacristie werd omgevormd tot secretariaat, keuken en reproruimte.

Binnen de kerkruimte werd een nieuwe toegangshal met aansluitend een huiskamer gerealiseerd alsmede vergaderruimten en een documentatieruimte met ‘Boekspot’. De deuren van deze kerk met huiskamer en Boekspot staan elke dag van 10.00 tot 12.00 uur open. In de kerk werd ook een ontmoetingsruimte ingericht voor koffie/thee na de vieringen. Een nieuwe vloer en stoelen maakt deze kerk flexibel en multifunctioneel. Tenslotte beschikt de ruimte over grote vaste presentatieschermen met moderne audiovisuele middelen. Vieringen worden live (beeld en geluid) uitgezonden via het internet. In 2016/2017 werd de buitenzijde van de kerk gerestaureerd.

Het kerkgebouw is een zogenoemde driebeukige hallenkerk. Dat wil zeggen dat het middenschip en de zijbeuken even hoog zijn. De kerk heeft een neogotische stijl. Opvallend is dat de architect voor de bouw van de kerk baksteen gebruikte.

Daarnaast is goed te zien dat hij een voorliefde had voor zeskantige torens op een vierkante onderbouw, waardoor hij bijzondere oplossingen moest bedenken die leidden tot (een) grillige gewelfribben. Dit is duidelijk te zien in het verhoogde plafond bij het liturgisch centrum.

Missie en visie

Wij staan als Katholieke geloofsgemeenschap midden in de samenleving. Vanuit ons geloof zijn wij in  beweging voor iedereen. Wij bieden ruimte voor wie zich wil voeden aan de BRON.

 
Montfoort Johannes de Doper
Contactgegevens
Hier exposeert