Fenneke Weltevrede

Werk:

Over Fenneke Weltevrede

Fenneke Weltevrede volgde de dagopleiding voor tekenen en schilderen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Na de academie heeft zij als beeldend kunstenaar in het binnenland en buitenland deelgenomen aan diverse exposities.

Momenteel ben ik ook werkzaam als workshopdocente bij het Haags Kinderatelier.

Ik  gebruik verschillende technieken om werk te maken,zoals olieverf op doek, gemengde technieken op papier en klein drie dimensionaal werk ( installaties ) gemaakt van textiel, plastic, keramiek of “gevonden materiaal”

Inhoudelijk levert een grote fascinatie voor wetenschap en natuur  inspiratie op om een persoonlijk beeld te maken en een zekere vervreemding van de werkelijkheid.

Vaak worden er verschillende elementen bij elkaar gevoegd om een nieuw schilderij of tekening te maken.

Ook heeft de ruwe schoonheid van een verlaten ruimte met de sporen van menselijke aanwezigheid inspiratie opgeleverd voor een aantal werken.

Tegenwoordig maak ik werk waarin ook de mens een rol speelt en andere levende organismen die een mysterieus bestaan leiden.

Ik maak een droomwereld waarin de natuur met al zijn verschijningsvormen centraal staat .

Er wordt een wonderlijke verbeeldingswereld opgeroepen waarin vormelementen zich aaneenrijgen als in een kunstmatige wereld, zelfstandige wezens ontstaan die zich in gewichtsloze toestand bewegen door een artificieel landschap.

Techniek olieverf op doek 1
Contactgegevens
Exposeert in