Ineke Smienk

Werk: glasobjecten, schilderijen, pentekeningen

 

Over Ineke Smienk

Ineke Smienk woont en werkt in Harmelen waar zij sinds 1999 haar eigen Atelier Levend Glas heeft. Ze begon met het maken van traditonele glas-in-loodramen en panelen, maar al snel nam de fantasie de overhand en werd de techniek van het glazenieren gebruikt voor het vervaardigen van kunstzinnige objecten. Later kwamen daar de pentekeningen en de glasfusie bij. Glasfusie is een techniek waar bij glas op hoge temperatuur in een speciale glasoven wordt versmolten. Deze verschillende technieken lopen vaak in elkaar over.

Een gemeenschappelijke deler in al mijn werk is de fantasie waar ik erg aan hecht. De vrijheid om te kunnen maken wat je wilt, zonder de beperkingen van hoe de werkelijkheid er uit ziet. Het doel is om een sfeer neer te zetten, een sprookje waarbij de meesten mensen weer zo hun eigen gedachtes kunnen hebben. Niets is wat het lijkt. Wat dat betreft is het thema van het Feest van de Geest erg van toepassing…

In de pentekeningen spelen vaak vogels een hoofdrol. In eerste instantie zien zij er onschuldig en grappig uit, een nadere beschouwing leert echter dat zij niet zo onschuldig zijn als zij zich voordoen.

Tegenwoordig werk ik ook veel met afvalmateriaal, gecombineerd met glas of tekeningen. Of ik dit ook ga gebruiken in de Lutherkerk is nog niet helemaal duidelijk, het moet allemaal nog gaan groeien…

 

Feest van de Geest 2020

In Vuur en Vlam

Als we om ons heen kijken lijkt dit thema momenteel dagelijks aan ons voorbij te komen.

Ik ga aan de slag met het thema met zowel schilderijen en glaswerken en hoop een mooie serie te kunnen presenteren waarin ik ook de positieve ontwikkelingen die er ook zijn te verbeelden.

De schilderijen zitten tussen abstract en figuratief in en laten veel aan de verbeelding over. Vrijheid is erg belangrijk in mijn werk, de toeschouwer mag bepalen wat hij/zij in het werk ontdekt, dat kan heel persoonlijk zijn. Maar altijd probeer ik het resultaat harmonieus en aanlokkelijk te maken. 

Daarnaast worden ook wat van mijn pentekeningen getoond.

 
Ineke Smienk
Contactgegevens
Exposeert in