Margreet Scholten

Werk:

Over Margreet Scholten
Als kunstenaar werk ik in het platte vlak met textiel en papier. Daarnaast maak ik beelden van steen. Een deel van mijn werk is in opdracht van kerken en pastores: liturgisch textiel zoals stola’s en kanselkleden maar ook kerkramen en  baarkleden. Een ander deel van mijn werk is borduurwerk zowel met de hand als met de naaimachine zowel op stof als op papier.

Kleur is erg belangrijk in mijn werk. Voor mijn vrije werk verf ik zelf de stof en het papier. Met mijn borduurwerk reageer ik op de kleuren en patronen die de ondergrond heeft. Voor het Feest van de Geest wil ik graag echt groot werk maken, grote banners met daarop portretten of symbolen van mensen die ons “in vuur en vlam’ voorgingen.

Margreet Scholten-van Berkel is geboren in 1954, opgegroeid in een gezin waar de naaimachine dagelijks op tafel stond en er dus veel textiel was. Na de middelbare school heeft Margreet de lerarenopleiding textiel en tekenen gevolgd door 5 jaar Vrije Academie Den Haag.
Na de Vrije Academie maakte ze eerst alleen vrij borduurwerk. Dit bestaat meestal uit machinaal borduurwerk gecombineerd met verf of druktechnieken. Later kwam daar kerkelijk textiel bij. In 2000 waagde Margreet zich aan een eerste beeldhouwles. Nu is beeldhouwen zeker een onderdeel van haar kunst geworden.

Van 2016 tot 2018 woonde Margreet in Kathmandu (Nepal). Daar mocht ze op grond van haar portfolio, in 2 jaar de bachelor of Fine Art opleiding doen op de Kathmandu University. Dit betekende een erg bijzondere tijd met nieuwe materialen en technieken in een inspirerende omgeving

 
DSC_0056  DSC_0082
Aan het werk
Contactgegevens
Exposeert in