Ria Volk

Werk:

Over Ria Volk

Ooit vormde ik met Laurette Vossepoel het duo Eenvoudige vrouwen. We maakten grote en ook kleinere voorstellingen en installaties op locatie
met mensen uit allerlei diciplines zoals muziekanten, dansers, filmers..In 2001 wonnen we de kunstprijs en mochten we een installatie maken in museum Gouda.

Nu ben ik behalve kunstenaar ook postbezorger en doe op gezette tijden  mee aan een kunstproject, zoals  Feest van de Geest.

Of ik maak mijn eigen project zoals de fotoserie ‘In het voorbijgaan’ in 2019 waarbij ik mensen die ik tegenkwam op straat die aan het werk waren (vaak in werkkleding) vroeg te poseren op de stoeprand waarna ik alle stoepranden  aan elkaar plakte door de ruimte bij Gouda Studio’s. Zo onstond er een ‘line-up’ van werkers in Gouda.

Momenteel ben ik veel aan het fotograferen maar ik hou ervan verschillende disciplines te combineren om een associatief beeld te maken.

Voor Feest van de Geest blijf ik nog even in de fotografie-hoek.

Ik wil graag 12 portretten maken (ws met geluid) van  mensen die ergens voor in vuur en vlam staan.  Het zijn heel verschillende mensen. Wat hen bindt is dat ze ergens warm voor lopen zoals ik zelf warm loop voor het maken van foto’s.

Het andere idee is om een ruimtelijk werk te maken met wiskundige vormen gemaakt met stof van weggegooide paraplu’s.

Een soort letterlijke vertaling van bevlogenheid, passie.

Hoe het er precies uit komt te zien kan nog alle kanten op maar Feest van de Geest heeft mij in ieder geval wel ‘aan’ gezet.

Ria Volk
Contactgegevens
Exposeert in