Hoeksteenkerk Middelstum

 

Over Hoeksteenkerk Middelstum

De Hoeksteenkerk aan de Burchtstraat 23 werd ontworpen in eclectische stijl door architect A. Schotanus te Zuidhorn en gebouwd in 1869 / 1870 door dhr. J. Jaarsma te Sneek voor ƒ 17.500,–

De kerk bood plaats aan 600 personen, maar uitbreiding bleek door de jaren heen nodig. Een kruisarm werd in 1923 aangebouwd en de uiteindelijke vorm van de kerk werd in 1935 bereikt.

De pastorie werd in de loop van de jaren betrokken bij het zalencomplex dat aan de kerk vastgebouwd werd en ‘op t Houkje’ genoemd wordt. In 2015 werden de zalen grondig vernieuwd en naar de eisen van deze tijd verbouwd. Na de fusie kreeg de kerk de naam Hoeksteenkerk, ter onderscheiding van de Hippolytuskerk.

De Hoeksteenkerk en is één van de twee kerkgebouwen van de Protestantse gemeente Middelstum, Toornwerd & Westerwijtwerd (PKN). Het andere kerkgebouw, waarin op iedere eerste zondag van de maand dienst gehouden wordt, is de historische Hippolytuskerk, die eigendom is van de Stichting Oude Groninger Kerken. Vanaf 1 april 2020 wordt de Hippolytuskerk in opdracht van de Stichting gerestaureerd en is dit kerkgebouw tijdelijk buiten gebruik.

Middelstum Hoeksteenkerk
Contactgegevens
Hier exposeert