Cammenga, Kindt en van den Bos cs

 Werk: Installatie

Over Cammenga, Kindt en van den Bos cs

De Verborgen Tijd wil vorm geven aan dat wat in eerste instantie ongezien en ontoegankelijk is voor de zintuigen. Wat zich in onze geest afspeelt als een uitdrukking van een soort permanent uit balans zijn, denken in een organische vloeiende, kneedbare vorm. Alleen kunst is in staat om het niet direct zichtbare maar wel voelbare uit te drukken en het vorm te laten krijgen en zo een wig te drijven in de ons omringende werkelijkheid, die ons altijd volledig opslokt.

Niets is zomaar wat het is, de verwondering laat de wereld zien in zuivere van duisternis en schaduw gereinigde vorm, in het volle licht. 

De verwondering staat voor openheid en stilte, is iets wat je diep van binnen raakt, maakt vrij van angst, herziet eerder opgedane meningen en verfrist de kijk op de wereld.

Cammenga, Kindt en van den Bos werken samen aan verschillende projecten onder de naam de Verborgen Tijd. ‘Afzonderlijk deden we projecten aan de kust maar besloten samen te werken omdat we elkaar heel goed aanvullen. We zijn geïnteresseerd in de geschiedenis van het landschap, de zeeën en rivieren. Doorlopend werken we in het gebied van Eemshaven tot Nieuwe Statenzijl. We werken buiten maar ook in kerken, verlaten gebouwen en andere intrigerende architectuur.’