Claartje van der Linden

Over Claartje van der Linden

Mijn inspiratie vind ik dicht bij huis: de schoonheid van de natuur in alle seizoenen, alledaagse en dierbare (familie)scènes en thema’s zoals troost, licht en hoop.

Ik blijf mij verwonderen over de veerkracht en het ritme van de natuur. Ik haal troost uit de schoonheid en verscheidenheid die daar in alle seizoenen te vinden is. Daarnaast houd ik van licht en kleur in mijn werk, letterlijk en figuurlijk. Licht en kleur als bronnen van troost, hoop en schoonheid. Het werk dat ik maak is veelal figuratief van aard, met de laatste tijd ook ruimte voor spontaan, abstract werk. De inspiratie is onveranderd: de schoonheid van de natuur, dierbare momenten, licht en kleur, met een kleine toevoeging: spontaniteit, plezier en speelsheid.

In 2012 rondde ik de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen af, waar ik veel kennis opdeed in observeren, tekenen en schilderen. Eerder studeerde ik Technische Bedrijfskunde en Wijsbegeerte van Wetenschap, Technologie en Samenleving aan de Universiteit Twente, die ik afrondde in respectievelijk 2008 en 2006.