Feest van de Geest 2022

Haarlem /
en omstreken

Thema: In vuur en vlam

Feest van de Geest is een ontmoeting tussen Beeldende Kunst, Pinksteren en Architectuur van Kerkgebouwen.

Tussen Hemelvaart en Pinksteren 2022 exposeren kunstenaars uit allerlei disciplines nieuw gemaakt eigentijds werk in 5 kerken in Haarlem en Omstreken.

Na twee jaar quarantaine op de valreep toch nog net op tijd voor een volgend Feest van de Geest, vier jaar na het vorige, zoals altijd tussen Hemelvaart en Pinksteren. Waarom deze data? Omdat deze periode een symbolische spanning met zich meebrengt. Hemelvaart betekent dat Jezus niet meer lichamelijk onder ons is. De tien dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren tellen in de kerkelijke traditie als een periode van verweesdheid, van alleen achterblijven. Dan blijkt op het Pinksterfeest, dat de Geest mensen in vuur en vlam zet. Daarom hebben we deze tien dagen tot Feest van de Geest uitgeroepen. Want soms hebben we het gevoel dat recht en vrede, waarheid en liefde ons bij de handen afbreken. Maar telkens voelen we ons ook geroepen om in vuur en vlam te raken voor waarden die het leven zinvol maken. Die spanning tussen beide gevoelens is ook in alle kunst terug te vinden.

We nodigen u dan ook van harte uit om een tocht te maken langs de kerken waar hedendaagse kunstenaars uit onze regio hun werk exposeren. U vindt in deze folder alle informatie die u nodig hebt. Maar neem ook eens een kijkje op de website. Daar vindt u ook informatie over de kunstroutes in andere provincies van ons land. Maar als u doorklikt komt u op de pagina van Haarlem en omstreken. De kunstwerken die op de website te zien zijn, tonen dat het thema In Vuur en Vlam de kunstenaars op de meest uiteenlopende manieren heeft geïnspireerd. Wat een rijkdom!

Hoe dan ook: Feest van de Geest mag het zijn wanneer we van kerk tot kerk voortgaand de meest verschillende artistieke expressies ontmoeten en beleven.

Verdere info vindt u in deze folder en op de website www.feestvandegeest.nl/heo

Namens de Stichting Feest van de Geest Haarlem e.o.

Henk Reefhuis, voorzitter

 

Berichten