Corrie Vijverberg

Werk: 

Over Corrie Vijverberg

Geraakt door het thema In Vuur en Vlam ontstaat in mij een proces van beelden, woorden, belevingen ect. Vanuit de veelheid van indrukken ontstaat het ene beeld wat ik tot uitdrukking tracht te brengen in een verscheidenheid aan technieken in textiele werkvormen. Zo is opnieuw een wandkleed ontstaan vanuit de Geest. Want elke keer als ik iets gestalte wil geven voel ik me als opgenomen, geleidt in de vreugde van het creëren. Het Feest van de Geest is dus echt een feest voor mij. Een feest van bijzondere en waardevolle contacten met mijn medemens.

Vanaf mijn vroegste jeugd was ik op mijn manier creatief bezig. Als oudste uit een groot gezin was dat tekenen, thuis en op school. Later kwamen daar andere technieken bij zoals handwerken, naaien, boetseren, schrijven van gedichten en verhalen.

Nu op oudere leeftijd voel ik me dankbaar dat ik zovele talenten heb mogen ontvangen, al was het lang niet altijd gemakkelijk om in deze veelheid de juiste weg te vinden. In dit alles was en is religie en spiritualiteit de motivatie om dit op deze manier tot uitdrukking te brengen.