Henriette Horlings

Werk: beeldhouwen

Over Henriette Horlings

HET LICHT IN MIJ GROET HET LICHT IN U

Voor mij is dat de essentie van het Pinksterfeest.
Dat het vuur, mijn passie voor beeldende kunst, het licht in mij in contact kan komen met het licht en de passie van de bezoekers door mijn expositie in de St. Martinus parochie tijdens Pinksteren. Dat wij dit innerlijk licht met elkaar kunnen delen en ervaren. De vlammen, de spiralen, het licht wat te zien is, zie ik ook als een teken van de verbinding met het goddelijke. Als een teken van de mogelijkheid om boven onszelf uit te stijgen.

Dit heb ik willen uitdrukken door mijn beelden van hout, een zwaar materiaal, in verbinding met het transparante, beweeglijke, het kleurrijke in de mobiles.

Een houten beeld van de jonge mens. De jonge mens die nog verwonderd en vol verwachting om zich heen kijkt en zich omringd weet door het goddelijke licht. Dit licht heb ik verbeeld door de gekleurde spiralen in de lucht. Waarvan – als je goed kijkt – op de grond een schaduw te zien is, als bij een labyrint.

Een ander houten beeld gaat voor mij over de oudere mens, die verdriet heeft gekend, die zich verbonden weet met de aarde, de dood en de eindigheid van het leven. Het Pinksterlicht heeft voor deze mens meerdere lagen, meer nuances. Alleen door ons innerlijk verlangen, onze passie en onze onderlinge verbondenheid, kunnen we betekenis geven en kan er weer licht komen. Kan ons vuur blijven branden. Deze zoektocht naar het licht heb ik met de meerkleurige vilten vlammen willen uitbeelden.

Elk beeld heeft dus een verhaal, een intentie waarmee ik ze gemaakt heb.
Maar ik wil iedereen uitnodigen een eigen verhaal bij mijn beelden te maken…

Het licht in mij groet het licht in u

Ik ben Henriette Horlings, beeldend kunstenaar, beeldhouwer, coach en actief binnen het Kunstgilde Utrechtse Heuvelrug in Leersum en in mijn eigen atelier Travertijn in het Grote Bos in Doorn.