Leonoor Vos

Werk: schilderen

Over Leonoor Vos

Al heel jong ben ik begonnen met tekenen met een potlood op een oud stuk papier of pakpapier. Heel veel jaren later kwam ik er achter dat mijn vader al die tekening bewaard had en dat mijn leeftijd er bij stond. Op de vroegste tekeningen was ik nog geen 3 jaar.

Op de lagere school heb ik 6 jaar platen nagetekend. Het enige wat ik daarvan geleerd heb is goed kijken.

Op de middelbare school had ik een achterstand die gelukkig snel ingelopen was door de goede teken- en schilderlessen in combinatie met kunstgeschiedenis.

Toen ik in 1991 een paar schilderijtjes die ik in Frankrijk had gemaakt aan onze goede vriend Dick Bruna liet zien, zei hij alleen maar “doorgaan”. Ik heb mijn baan opgezegd en ben doorgegaan. Een academische bij- en nascholing , gevolgd door een lerarenopleiding vond ik geweldig om te doen. Ik heb daar veel aan gehad. Bij het lesgeven aan volwassenen en kinderen kan ik het geleerde in praktijk brengen.

In de zomer schilder ik buiten –en plain air – en in de winter in mijn atelier waar ik grotere doeken op de ezel kan zetten zonder dat ze wegwaaien, zoals buiten wel eens wil gebeuren.

Onderzoeken, ontdekken, kijken, uitproberen, het is elke keer weer een nieuwe uitdaging.

Ik prijs mij gelukkig dat ik schilderen mag.

Leonoor