Silene van Waveren

Werk: keramiek en glas.

Over Silene van Waveren


Silene van Waveren, 30 jaar professioneel beeldend kunstenaar te Den Dolder. Voorafgaand speelde creativiteit ook in mijn loopbaan bij Eska Tijdschriften, Kluwer en later VNU Tijdschriften een belangrijke rol. Gedurende 20 jaar was ik hier werkzaam als redacteur bij het tijdschrift Marion, bij het encyclopedie het Komplete Handwerken en Handwerken Zonder Grenzen. Daarvoor volgde ik de Modeopleiding in Amsterdam, daarna gedurende een aantal jaren de avondopleiding aan de School voor Hoge school voor Beeldende Kunsten in Utrecht (HKU).

Mijn inspiratie in put ik uit vele bronnen, zoals omgeving, natuur, kunst, eeuwenoude tradities en religie. Speerpunten: Catwalkladies (slanke vrouwen), die ontstaan zijn uit mijn modeverleden, De “Bettie objecten”: Staat het typetje centraal en vertel ik een stripverhaal in keramiek. Omdat ik erg van dieren houd zijn deze goed vertegenwoordigd in mijn oeuvre, o.a. vogels, honden én katten.

Ik verwerk graag humor in mijn werk, voer ook werk in opdracht uit. En met een groep kunstenaars uit Gorinchem, werken we op thema. Ook heb ik deel uitgemaakt van een groep Kunst en kerk, ook op thema voor speciale diensten.

Niet alleen keramiek/klei is voor mij een uitdaging, ook werken met glas, textiel, aluminiumcement en nog vele anderen materiaalsoorten. Waar ik ook workshops of cursus in kan geven.

Recente opdrachten: Vincent Bijlo Wisseltrofee- Nationale dag van de Muziek. Gedachtentafel voor MC-kerk en Prijzen toneelvereniging den Dolder.

Voor de expositie Feest van de Geest 2022 (2020),

Thema: IN VUUR EN VLAM heb ik 2 beelden gemaakt;

1e BEELD: Bidden voor vrede;

2e BEELD: Uitstorting van de Heilige Geest.

TECHNIEK: keramiek en glas.