Hellen Paumen

Werk: ruimtelijk/keramiek

Over Hellen Paumen

 Art is a joy for ever!

 

Een Limburgse in hart en nieren. Geboren in Geleen, Wedergeboren in Groningen. En sinds 22 jaar woonachtig in het mooie Drentse dorp Ruinen. Met een passie voor   geloven en voor beeldende kunst. Beeldende kunst loopt als een rode draad door mijn leven.
Ik ben – na het bezoeken van een aantal kunstacademies(niet afgemaakt ) -uiteindelijk opgeleid als docent handvaardigheid/beeldende vorming. Als docent heb ik me een aantal jaren vooral bezig gehouden met het begeleiden van creatieve processen bij kinderen, jongeren en volwassenen in het onderwijs en daarbuiten. 
Als beeldend kunstenaar werk ik met allerlei soorten materialen. Klei, hout, metaal, plexiglas, karton, etc. De laatste jaren ben ik vooral bezig geweest met modelleren in klei en was naar levend model . Portretten en de mensfiguur. En met plaatmateriaal ( o.a.Boshaltes Pesse)  Eerder thematisch werk hadden titels als Tafels-Altaren, Gebedsschalen, Poorten en Torens. 
In mijn beeldend werk wil ik eigenlijk altijd heel graag iets overbrengen van mijn relatie met de levende God en zijn woord: de bijbel.

Het thema dit jaar 2024 is Troost

In 2022 deed ik mee aan een tentoonstelling

Byzonder Klimaat, hoe ziet de toekomst eruit? Hiervoor maakte ik het drieluik genaamd “de troostende beloftes”. Dit drieluik zal ook te zien zijn in de Stefanuskerk te Westerbork, waar ik samen met Mineke Gravers exposeer.      Het woord van God als trooster, als wegwijzer, als gever van hoop.

Dat zal deze Feest van de Geest 2024 centraal staan in mijn werk