Ingeborg Sturre

Werk:Siering Edelsmeden

Over Ingeborg Sturre

 

Onder de naam Siering Edelsmeden werk ik – Ingeborg Sturre – aan een collectie sieraden en objecten met een heel eigen inzicht. Meer dan twintig jaar ben ik met dit kleinkunst-vak bezig. Sinds 2013 heb ik een eigen atelier en werk ik met name in opdracht.

Mijn stijl is niet te vatten in een bepaalde richting. Van strakke tot meer natuurlijke vormen verschillen de ontwerpen enorm. Elke stijl geeft ook een bepaalde werkwijze en techniek wat veel afwisseling biedt binnen het werk. Vooral het toepassen van verschillende structuren binnen 1 werk geeft vaak verrassende en eigenwijze sieraden wat veel mensen aanspreekt.

‘Je kunt met sieraden veel uitstralen. Vaak worden ze gezien als luxe voorwerpen die niet nodig zijn, maar een sieraad is zoveel meer. Het sieraad vertelt over de mensen die het dragen en hun doen en laten. Met een sieraad kun je dierbare herinneringen koesteren, het markeert de mijlpalen in het leven’

Het werk voor Feest van de Geest Overijssel/Zuid-WestDrenthe 2022 is geïnstalleerd. Met hulp van manlief en de medekunstenaar Harm Echten en het fantastische technische team van de kerk is het helemaal goed verlopen. Het hangt ongeveer op 5 meter hoogte, dus erg blij dat het nu hangt 😅
Er zijn uiteindelijk 100 messing belletjes in verwerkt en 59 broches. Zeer tevreden met het resultaat.
 
De combinatie met Harm Echten zijn werk is helemaal mooi want hij werkt ook veel met koper. Hij heeft de rest van de kerk voorzien van mooie beelden, etsen en schilderijen. Dat gaat een mooie Hemelvaart en Pinksteren worden!

Ingeborg Sturre
Contactgegevens
Exposeert in