Gereformeerde Kerk Nijeveen

 

Over Gereformeerde Kerk Nijeveen

De Gereformeerde kerk van Havelte, Nijeveen en Wanneperveen werd op 26 februari 1836 geinstitueerd. Het eerste kerkje werd in 1843 gebouwd. De daarvoor benodigde grond werd aangekocht voor een bedrag van 600 gulden. In 1971 werd de oude kerk afgebroken. Zeven maanden later was het huidige gebouw gereed. Het bood plaats voor 410 gelovigen. Na een tweetal ingrepen konden vanaf 1979 zelfs 610 kerkgangers samen komen onder ’t kruis.’ De afgelopen jaren is een ambitieus renovatieplan afgerond. Na noodzakelijk onderhoud aan het dak en de buitenzijde van het gebouw werd een nieuw liturgisch centrum in de kerkzaal geplaatst. De symboliek van water en er is meer verdient Uw aandacht. Bij de laatste fase van de renovatie werd het zalencomplex en de overige voorzieningen heringedeeld.

De inrichting van Mirriam Bouwmeester. Mirriam haar eigen woorden dat ze geen idee had van de drukte van bezoekers, maar Feest van de Geest is zeker waar mensen op afkomen.

Uitleg op eigen website, 

Yvette van der Aa heeft naast haar werken ook een atelier ingericht in de kerk. Waar  haar kunst in de kerk “live” te zien is.

 

 

Contactgegevens
hier exposeren