Harm Visserman

Werk: Pastelschilderijen en Houtdruk

Over Harm Visserman

                                             

Pastel schilderij van het interieur van de Hervormde kerk Paasloo.

Op weg naar Feest van de Geest Overijssel/ZW Drenthe tijdens Hmelvaart en Pinksteren. Samen met Harm Echten mag ik exposeren in deze kerk.

Ontmoeting tussen Beeldende Kunst, Pinksteren en Architectuur van Kerkgebouwen. 

Dat is continu het thema van Feest van de Geest. Drie elementen zie je hierin: Kunst, Architectuur  van kerkgebouwen en Pinksteren. Vooral de architectuur van oude kerkgebouwen boeit mij enorm. Ik bewonder het vakmanschap van oude ambachten. Wanneer ik een oude kerkdeur zie, of een rij spitsbogen in een kloostergang, dan denk ik daar vaak bij: zo maken ze het tegenwoordig niet meer!

Bij een uitgesleten dorpel in de toegang naar een kerkgebouw denk ik dan: hoeveel mensen zouden daar overheen zijn gegaan en met welke verwachting.

                        Kerkdeur van de Hervormde Kerk in Paasloo

Vreugde en verdriet speelden daarbij ongetwijfeld een rol, maar ook hoop, verwachting en misschien ook wel twijfel. Dat probeer ik in mijn werken ook tot uitdrukking te brengen.

 Doorleefde oude schepen en gebouwen, de prachtige effecten van het zonlicht op het landschap. Ik probeer deze magische sferen te vangen en te verwerken in mijn schilderijen met pastelkrijt.

Het Baarhuisje op de begraafplaats van de kerk in Paasloo 

De laatste jaren houd ik mij ook bezig met grafiek, zoals etsen, linosnede en houtsnede. Met houtdruk heb ik een aantal afdrukken als kleurenhoutsnede gemaakt onder de titel ‘De schoonheid van verval’. Het zijn oude vervallen schuren die mooi zijn door hun lelijkheid.

Sinds 2006 heb ik thuis een atelierruimte, waardoor ik regelmatig mee doe aan de Atelierroute Weerribben-Wieden en andere open atelierdagen. In 2003 heb ik voor het eerst geëxposeerd in de kantine van een camping. Hierop volgden tientallen exposities in galeries, kerken en andere non-profit instellingen

                                               Troostende handen

Harm Visserman
Contactgegevens
Exposeert in