Jacob Bos

                                 Werk: Glassculpturen 

Over Jacob Bos

Beweging kan gezien worden als een sleutelwoord binnen mijn vormentaal. Met gebruikmaking van zeer eenvoudige strookjes glas probeer ik op eigen wijze de beweging weer te geven. ‘Glas’ is een prachtig materiaal waarvan veel mensen de fantastische eigenschappen vaak niet kennen. Het is een heel hard materiaal, maar ook kwetsbaar. Het lijkt stijf en toch kun je er alle vormen mee maken die je wilt.

Glas biedt zoveel mogelijkheden. Voor de sculpturen die ik op dit moment maak, gebruik ik de vlakglasverlijmingstechniek: al mijn beelden zijn opgebouwd uit minuscule bouwdeeltjes, glasstroken, stukjes, soms nog kleiner dan een vierkante centimeter.

Door lassen aan te brengen met een speciale UV-lijm vormen ze één geheel. Deze techniek is in basis heel eenvoudig, maar de uitwerking vereist heel wat: elk strookje moet op maat gesneden worden en gepolijst. Dan pas kan ik ze aan elkaar lassen. Elke las moet dertig seconden drogen.

    

Kunstenaarsinitiatief: “Kunstreizigers” en “Over de Muur” (Een samenwerking met Syrische Kunstenaars)

Publicaties: o.a. MovingArt Magazine 2009, Fjoezzz 2017.                                      Werkgebied: glaskunst, installaties, vormgeving
Techniek: vlakglasverlijming
Materiaal: glas
Thema’s: mens en maatschappij, religie en spiritualiteit, natuur
Benadering: abstract, conceptueel, experimenteel, figuratief
Beroepspraktijk: werkt zowel in opdracht als vrij
Presentatie: binnensituaties
Onderwerpen: dieren, maatschappelijke thema’s
Soorten opdrachten: kunstopdrachten, glasdesign, relatiegeschenken
relevante opleiding: autodidact.

Olieverf schilderijen
Ik heb me eigenlijk nooit willen vastleggen op één techniek,
Het schilderen met olieverf is een passie die mij niet loslaat. 

Fotografie
Wonend in de prachtige provincie Drenthe ben ik vaak met mijn camera te vinden in de vele natuurgebieden rondom mijn woonplaats Hoogeveen. Het Nationaalpark Dwingelderveld met zijn weidsheid is elk moment van het jaar of zelfs dag anders. Het Geeserveld, het Mantingerveld, de bossen bij Echten en het landgoed de Vossenberg zijn elk op hun eigen manier unieke stukjes natuur. In mijn portfolio zijn een aantal foto’s opgenomen die deze schoonheid en soms zijn ruwheid tonen.

Kunst projecten
Als beeldend kunstenaar ben ik Politiek geëngageerd en maatschappelijk betrokken, daarbij zoek ik de samenwerking met andere kunstenaars.
Kunstreizigers was zo’n project waarin ik als organisator diverse thema exposities organiseerde. In een analogie van perrons werden ruimtes omgezet in Pop-up galeries waar met meerdere kunstenaars thema exposities werden opgezet. Als we niet meer konden beschikken over de ruimte pakten wij de koffers op weg naar een ander perron in een andere Stad.
In samenwerking met kunstenaars uit andere disciplines zoals Geluidskunstenaars, schrijvers en dichters zijn een aantal conceptuele kunstprojecten ontstaan.


profielfoto
Contactgegevens
Exposeert in