Mariet Rankenberg

Werk: Textiel en Mixed Media

Over Mariet Rankenberg

Mariet heeft een voorkeur voor het zoeken naar nieuwe mogelijkheden van materialen en technieken. Ook het textielmatig verwerken van niet textiele materialen-en omgekeerd het niet textielmatig verwerken van textiele materialen-vormen  grote uitdaging, evenals het combineren van oude (handwerk)technieken met nieuwe.            Bloementroost   

Het hergebruiken van oud en al dan niet versleten materiaal speelt bij haar mixed mediawerk een belangrijke rol. Ze gebruikt in haar werk graag veel kleurnuances en regelmatig ook een zekere mate van transparantie in het aanbrengen van meerdere kleurlagen en het gebruik van transparante materialen, een andere keer in het scheppen van ‘doorkijkjes’.

Een vaak terugkerend thema is ‘ontmoeting’. Naast de natuur en de elementen levert de wereld van dromen en bedenksels schatten aan inspiratie op.

“Textiel is een manier om gevoel, emotie, droom en fantasie bij elkaar te laten komen. Het is daarna aan de kijker om het ontstane beeld op eigen manier te interpreteren: 

“ieder bedenke een eigen uniek verhaal”