Mirriam Bouwmeester

Werk: Schilderen 

Over Mirriam Bouwmeester

Mijn werken zijn vraagstukken over onze natuur, gedragspatronen, lichaamstaal en klimaatgevolgen.

Natuur en Klimaat.

De klimaat verandering door onze vervuiling is zo aangrijpend dat ik wil vastleggen, niet wetende wat er straks verdwijnt.

Gedragspatronen en Lichaamstaal.                               

Houding en gedrag in beeldtaal vast te leggen is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor mij. Terwijl in het ene schilderij de afbeelding eenvoudig is te herkennen, ligt in het andere de zeggingskracht verborgen in de beweging en de structuur van het materiaal. Het verwerken van symbolieken zie je vaak terug in mijn werk.

Mijn werk kenmerkt zich verder door een eigenzinnige stijl van abstract en gedetailleerde figuratieve, fantasie aspecten. Het zijn beeldbepalende elementen die ik graag combineer om tot een boeiend en spannend beeld te komen.                       

Als materiaal voor mijn werken gebruik ik acrylverf en oilpastel, in combinatie met met pasta en vele lagen vernis tussen de lagen door. Vanuit de tube of bus wordt met snelle slagen door de paletmes op het doek gemengd.                    De kleuren creëren die ik wil weergeven, ontstaan dan. Dat kan met vlakken/strepen naast elkaar of streken door elkaar. Het blijven zien van deze vermenging maakt een levendig geheel. De expressie geeft de dimensie er aan. Een beeldbeleving waar ik naar op zoek ben.  

Meer informatie, www.mirriambouwmeester.nl

 

Mirriam Bouwmeester portret
Contactgegevens
Exposeert in